|PRZEPIS| PRZEPIS NA JAJKA FASZEROWANE Z TUŃCZYKIEM I PAPRYKĄ

Hej!

Dzisiejszy post jest typowo wielkanocny, gdyż przychodzę do was z przepisem na dość nietypowe jajka faszerowane. Jeśli lubicie tuńczyka to gwarantuję, że ten przepis wam zasmakuje i doda trochę odmienności na wielkanocnym stole.


Składniki:
  • jajka (wg. uznania)
  • tuńczyk w sosie własnym (1 puszka)
  • papryka (1 sztuka)
  • majonez (w zależności ile jajek)
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

1. Jajka gotujemy na twardo i studzimy w misce z lodem lub zwykłą zimną wodą.

2. Gdy jajka ostygną, kroimy je na pół (wzdłuż), wyciągamy żółtka i przekładamy je do osobnego naczynia. Białka odstawiamy na bok.

3. Paprykę ścieramy na tarce o najmniejszych oczkach.

4. Tuńczyka przekładamy do miski z żółtkami, dodajemy majonez, paprykę oraz sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Wypełniamy nadzieniem białka w miejscu, gdzie znajdowały się żółtka i gotowe!

Smacznego!

Komentarze

Popularne posty