|Przepis| Przepis na zasmażaną młodą kapustę
Hej kochani!
Mamy idealny moment na zrobienie zasmażanej młodej kapustki. Tak naprawdę to podrzucam wam przepis mojej babci, który odrobinę zmodyfikowałam, ale uwierzcie - nie będziecie mogli się od tej kapustki oderwać. Paulina jest najlepszym przykładem (Potwierdzam! - P.). Jest to naprawdę ekspresowy przepis, który nada się idealnie do tradycyjnego polskiego obiadu i będzie pysznym jego urozmaiceniem. Zapraszam!
Składniki:
- Młoda kapustka - 1 szt.
- Smalec ze skwarkami
- Ocet
- Sól, pieprz i cukier
- Koperek
Sposób przygotowania:
1. Na samym początku kroimy kapustkę, po czym dusimy przez kilka minut w garnku.
2. Gdy będzie miękka dodajemy solidną dawkę smalcu ze skwarkami (najlepiej własnej roboty).
2. Dodajemy pokrojony koperek i trochę octu. Później wystarczy doprawić do smaku.
Komentarze
Prześlij komentarz