|Przepis| Przepis na zasmażaną młodą kapustę

 Hej kochani!

Mamy idealny moment na zrobienie zasmażanej młodej kapustki. Tak naprawdę to podrzucam wam przepis mojej babci, który odrobinę zmodyfikowałam, ale uwierzcie - nie będziecie mogli się od tej kapustki oderwać. Paulina jest najlepszym przykładem (Potwierdzam! - P.). Jest to naprawdę ekspresowy przepis, który nada się idealnie do tradycyjnego polskiego obiadu i będzie pysznym jego urozmaiceniem. Zapraszam!

Składniki: 

  • Młoda kapustka - 1 szt. 
  • Smalec ze skwarkami 
  • Ocet
  • Sól, pieprz i cukier 
  • Koperek 
Sposób przygotowania: 
1. Na samym początku kroimy kapustkę, po czym dusimy przez kilka minut w garnku. 

2. Gdy będzie miękka dodajemy solidną dawkę smalcu ze skwarkami (najlepiej własnej roboty).

2. Dodajemy pokrojony koperek i trochę octu. Później wystarczy doprawić do smaku.



Komentarze

To szczególnie się wam spodobało ₊˚⊹♡