|PRZEPIS| PRZEPIS NA JAJKA FASZEROWANE Z TUŃCZYKIEM I PAPRYKĄ
Dzisiejszy post jest typowo wielkanocny, gdyż przychodzę do was z przepisem na dość nietypowe jajka faszerowane. Jeśli lubicie tuńczyka to gwarantuję, że ten przepis wam zasmakuje i doda trochę odmienności na wielkanocnym stole.
Składniki:
- jajka (wg. uznania)
- tuńczyk w sosie własnym (1 puszka)
- papryka (1 sztuka)
- majonez (w zależności ile jajek)
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
1. Jajka gotujemy na twardo i studzimy w misce z lodem lub zwykłą zimną wodą.
2. Gdy jajka ostygną, kroimy je na pół (wzdłuż), wyciągamy żółtka i przekładamy je do osobnego naczynia. Białka odstawiamy na bok.
3. Paprykę ścieramy na tarce o najmniejszych oczkach.
4. Tuńczyka przekładamy do miski z żółtkami, dodajemy majonez, paprykę oraz sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Wypełniamy nadzieniem białka w miejscu, gdzie znajdowały się żółtka i gotowe!
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz