|PRZEPIS| PRZEPIS NA MINI GALARETKI DROBIOWE
Hej kochani!
Jeśli nie macie pomysłu co zrobić na imprezę to koniecznie spróbujcie tych galaretek! Mega proste przygotowanie, a efekt końcowy was zachwyci - nie tylko z wyglądu, ale również smakiem.
Składniki na 17 porcji:
- mięso drobiowe - 1-2 udka
- marchewka - 2-3 szt.
- pietruszka - 1 szt.
- groszek -1 puszka
- kukurydza - 1 puszka
- nać pietruszki - kilka liści
- jajko - około 5 szt.
- sól, pieprz, żelatyna
Sposób przygotowania:
1. Gotujemy mięso wraz z marchewką i pietruszką jak na rosół. Doprawiamy wywar do smaku.
2. Zaczynamy wypełniać pojemniczki przygotowanymi składnikami, które chcemy, aby znalazły się w galaretce. Kolejność nie ma różnicy, lecz na super efektu polecam na dół dodać liście pietruszki oraz jajko.
3. Przygotowujemy nasz wywar, w którym rozpuszczamy żelatynę zgodnie z opisem na opakowaniu i zalewamy wcześniej umieszczone w pojemniczkach składniki. Czekamy aż żelatyna stężeje i podajemy.
Komentarze
Prześlij komentarz