|PRZEPIS| PRZEPIS NA MINI GALARETKI DROBIOWE

Hej kochani!

Jeśli nie macie pomysłu co zrobić na imprezę to koniecznie spróbujcie tych galaretek! Mega proste przygotowanie, a efekt końcowy was zachwyci - nie tylko z wyglądu, ale również smakiem.


Składniki na 17 porcji: 

  • mięso drobiowe - 1-2 udka
  • marchewka - 2-3 szt.
  • pietruszka - 1 szt. 
  • groszek -1 puszka
  • kukurydza - 1 puszka
  • nać pietruszki - kilka liści 
  • jajko - około 5 szt.
  • sól, pieprz, żelatyna 

Sposób przygotowania:

1. Gotujemy mięso wraz z marchewką i pietruszką jak na rosół. Doprawiamy wywar do smaku.

2. Zaczynamy wypełniać pojemniczki przygotowanymi składnikami, które chcemy, aby znalazły się w galaretce. Kolejność nie ma różnicy, lecz na super efektu polecam na dół dodać liście pietruszki oraz jajko.


3. Przygotowujemy nasz wywar, w którym rozpuszczamy żelatynę zgodnie z opisem na opakowaniu i zalewamy wcześniej umieszczone w pojemniczkach składniki. Czekamy aż żelatyna stężeje i podajemy.


Komentarze

Popularne posty