|PRZEPISY| PRZEPIS NA RACUCHY

 


Składniki: 
  • jabłka (3-4 szt.) 
  • mąka (2 szklanki)
  • cukier wanilinowy (1 opak.) 
  • cukier (2 łyżki) 
  • olej 
  • soda oczyszczona (1 łyżeczka) 
  • cynamon 
  • mleko (1-2 szklanki)
  • jajka (2 szt.) 


Sposób przygotowania:

1. Obieramy wszystkie jabłka i kroimy je w plasterki. Delikatnie wycinamy elementy z nasionami, tak aby jabłko nadal pozostało okrągłe. Kawałki jabłek wrzucamy do miski, po czym posypujemy je cukrem wanilinowym oraz cynamonem. Delikatnie mieszamy i zostawiamy na około 10 minut.

2. Do dużej miski wsypujemy 2 szklanki mąki, cukier, sodę oraz resztkę cukru wanilinowego. Dokładnie mieszamy, po czym dodajemy jajka oraz mleko. Kiedy uzyskamy jednolitą konsystencję, dodajemy cynamon (ilość wedle uznania).

3. Do gotowego ciasta wrzucamy jabłka. Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy jabłka w cieście. Pamiętajmy, aby smażyć je na małym ogniu.

4. Gotowe racuchy podajemy posypane cukrem pudrem lub udekorowane owocami w czekoladzie. Myślę, że niejedna osoba zachwyci się smakiem całego jabłka, które będzie idealnie łączyć się z ciastem.


Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty