|PRZEPIS| PANIEROWANY FILET Z CZOSNKIEM



Hej wszystkim 

Jeśli szukacie ciekawego pomysłu na obiad dla najbliższych to dobrze trafiliście. Bardzo łatwy w przyrządzeniu filet z czosnkiem zdecydowanie zaskoczy waszą rodzinę - nie tylko podaniem, ale również smakiem. 

Składniki: 

  • filet z piersi kurczaka (1-2 szt.)
  • czosnek 
  • pieprz 
  • sól 
  • curry 
  • zioła prowansalskie
  • jajko 
  • bułka tarta 
  • olej 

Sposób przygotowania: 

1. Dokładnie przemywamy fileta, po czym kroimy go na kawałki. Rozbijamy mięso i przekładamy na osobny talerz. Najważniejsze w całym daniu jest marynowanie fileta. Na sam początek dodajemy sól i pieprz po obu stronach, a następnie dodajemy odrobinę przyprawy curry oraz posypujemy ziołami. 

2. Możemy zacząć kroić czosnek, Nakładamy go na fileta tak, aby był na całej jego powierzchni. Tak przyprawione mięso pozostawiamy na około 10-15 min. W tym czasie możemy zająć się dodatkami do posiłku. 

3. Wracamy do przyrządzania fileta i zaczynamy robić panierkę. Zamaczamy mięso delikatnie w jajku tak, aby czosnek nie spłynął. Obtaczamy mięso w bułce tartej. Najlepiej powtórzyć tę czynność dla lepszego efektu. 

4. Gotowe filety układamy na patelni z rozgrzanym olejem i smażymy do zarumienia się panierki. Tak przygotowane mięso można dodać każdego obiadu. 


Komentarze

  1. Panierowany kurczak! <3
    Chociaż ja czosnku ostatnio unikam, ciężkosrawny ><

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda super <3
    Ostatnio mam fazę na pieczonego w rękawie (pierś lub ćwiartki) z czosnkiem i kminkiem <3

    OdpowiedzUsuń
  3. mmm wszystko co z kurczakiem jest smakowite :D

    https://xgabisxworlds.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty