|PRZEPIS| Przepis na jajka faszerowane


Hej kochani 

Dzisiaj przychodzę do was z nowym przepisem, który podbił serca mojej rodziny, a mianowicie są to jajka faszerowane porem. To bardzo łatwa i pyszna przystawka, którą możecie zaserwować na każdą okazję. Musicie koniecznie wypróbować tego połączenia, na pewno się nie zawiedziecie ;) 

Składniki: 

  • por (1szt.)
  • cebula (1szt.)
  • szczypiorek
  • majonez
  • jajka (około 6 szt.)
  • sól, pieprz 
Sposób przygotowania: 

1. Myjemy dokładnie pora oraz kroimy go na małe kawałki, następnie zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy w wodzie na około 10-15 minut. W międzyczasie lekko solimy pora.

2. Przygotowujemy cebulkę oraz szczypiorek, wszystko kroimy bardzo drobno. Następnie zabieramy się za przygotowanie wcześniej ugotowanych jajek. Kroimy każde jajko na pół, po czym wyciągamy żółtko i łączymy je z cebulką oraz szczypiorkiem.

3. Odsączamy pora oraz dorzucamy go do jajek i cebulki. Doprawiamy solą i pieprzem oraz dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy majonez.

4. Po przygotowaniu farszu zabieramy się za nakładanie go do jajek oraz ozdabianie przystawki. Na górę możemy dodać odrobinę szczypiorku lub pietruszki dla lepszego efektu. 

Komentarze

Popularne posty